Categories
Αλληλεγγύη Κείμενα Μετανάστες

Επίθεση στο σπίτι του μετανάστη Ουαλίντ Τάλεμπ στη Σαλαμίνα

  Αργά το πρωί του Σαββάτου της 9ης Μάη πραγματοποιήθηκε προκλητική επίθεση με εμφανή, αν όχι ξεκάθαρα, χαρακτηριστικά εκφοβισμού στο σπίτι του μετανάστη εργάτη Ουαλίντ Τάλεμπ και του αδερφού του στην Σαλαμίνα. Στο σπίτι εισέβαλαν δύο άντρες σπάζοντας το τζάμι της πόρτας. Κατέστρεψαν πόρτες, παράθυρα και μέρος της οικοσκευής που υπήρχε στο σπίτι, χωρίς να κλέψουν κάτι. Εκείνη την ώρα στο σπίτι βρισκόταν ένας φίλος των δύο μεταναστών. Όταν οι εισβολείς τον αντιλήφθηκαν, τράπηκαν σε φυγή και έτσι δεν κατάφερε να δει τα πρόσωπά τους. Την επόμενη μέρα, ο αδερφός του Ουαλίντ κατέθεσε μήνυση με μάρτυρα τον φίλο του για διακεκριμένες φθορές και απόπειρα κλοπής, ενώ η Ασφάλεια της Σαλαμίνας και του Πειραιά προχώρησαν στην τυπική διαδικασία (σήμανση, επίδειξη φωτογραφιών κ.λπ).

  Το παραπάνω περιστατικό έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες απειλές που δέχονται τα δύο αδέρφια τα τελευταία 2,5 χρόνια από τους βασανιστές του Ουαλίντ, δηλαδή τον πρώην εργοδότη του Γ. Σγούρδα, τον γιο του Σταμάτη, τον Γ. Ζαχαριάδη και τον Φ. Ζότο. Οι βασανιστές του Ουαλίντ έχουν προσπαθήσει συστηματικά να τους τρομοκρατήσουν, ενώ τους έχουν απειλήσει επανειλημμένα ώστε να μην εμφανιστούν στα δικαστήρια.

  Η κρατική, θεσμική και μιντιακή αντιμεταναστευτική πολιτική και πρακτική (με μικρότερο ή μεγαλύτερο αυταρχικό πρόσημο ανά κυβέρνηση) που ακολουθείται εδώ και δεκαετίες, εναρμονισμένη με τις παγκόσμιες επιταγές για την αντιμετώπιση των μεταναστών και των προσφύγων, απενοχοποίησε το φασισμό στην κοινωνία και έχει δώσει χώρο στους φασίστες να δρουν ανενόχλητοι και σε ορισμένες περιπτώσεις να επιχειρούν να μετατρέψουν σε καθεστώς την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό.

  Το τμήμα εκείνο της κοινωνίας που δείχνει ακόμη ανοχή απέναντι στα φασιστικά αποβράσματα θα πρέπει να γνωρίζει πως έχει πάρει θέση όσον αφορά τον θεσμικό και κοινωνικό ρατσισμό και εκφασισμό, πως είναι συνένοχο για τους δεκάδες θανάτους, βασανισμούς, προπηλακισμούς, ξυλοδαρμούς μεταναστών/τριών.

  Κανένας μετανάστης μόνος, καμία μετανάστρια μόνη

  Κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη

 

 Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον μετανάστη εργάτη Ουαλίντ Τάλεμπ

 Τετάρτη 27/5/2015 – 09.00 – Δικαστήρια Πειραιά

    Αντιφασίστες-αντιφασίστριες από τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας