Categories
Αλληλεγγύη ΑΣΟΕΕ Αφίσες Δράσεις Καταστολή Μετανάστες

Πορεία αλληλεγγύης στους 12 μετανάστες που συνελήφθησαν στην ΑΣΟΕΕ-Τρίτη 6-5-2014 ,18.00, στην ΑΣΟΕΕ

πορεια ασοεε 6-5-2014

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 12 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
που συνελήφθησαν έξω από την ΑΣΟΕΕ

Από το 2009 στην ΑΣΟΕΕ οι μετανάστες μικροπωλητές διεκδικούν έναν ελάχιστο χώρο για να ζουν και να δουλεύουν με αξιοπρέπεια. Από την πρώτη στιγμή είχαν να αντιμετωπίσουν ξυλοδαρμούς, συλλήψεις, δακρυγόνα, τις εισβολές στα σπίτια τους και τις κλοπές των χρημάτων, των χαρτιών και των εμπορευμάτων τους από τους μπάτσους.
Κομμάτι αυτού του καθημερινού πολέμου αποτέλεσε η προεκλογικά θεαματική επιχείρηση των κατασταλτικών δυνάμεων στις 08.04, όπου μετά από συντονισμένη επίθεση ξυλοκοπούνται και συλλαμβάνονται 12 μετανάστες και 1 φοιτητής.
Τέτοιες κατασταλτικές επιχειρήσεις αποτελούν αποκρυστάλλωση του κρατικά οργανωμένου και κοινωνικά διάχυτου ρατσισμού. Πραγματοποιούνται με τις πλάτες όσων καταγγέλλουν το «παραεμπόριο» στο όνομα της εθνικής οικονομίας, όσων θέλουν μια καθαρή Αθήνα, όσων φωνάζουν εμμονικά για ασφάλεια, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στους ρατσιστικούς νόμους, στα πογκρόμ, στις κρατικές-και όχι μόνο δολοφονίες μεταναστών/στριων στα σύνορα αλλά και τα κέντρα των πόλεων.
Σε πείσμα όλων αυτών οι μετανάστες παραμένουν εκεί στο πεζοδρόμιο μπροστά στην πύλη της ΑΣΟΕΕ. Αρνούνται έναν παθητικό ρόλο στην επίθεση που δέχονται, οργανώνονται, απαντούν δυναμικά και από το 2011 δομούν μια κοινότητα αγώνα μαζί με αλληλέγγυους/ες.
Όσο κι αν νομίζουν ο κασιδιάρης, ο καμίνης, ο πρύτανης γάτσιος, οι μπάτσοι και οι λοιποί παρατρεχάμενοι ρουφιάνοι τους ότι η προεκλογική περίοδος είναι ευκαιρία να υλοποιήσουν τις προσδοκίες του εθνικού κορμού, να ξέρουν ότι οι αγώνες των μεταναστών/στριων και των αλληλέγγυων κομματιών της κοινωνίας για αξιοπρέπεια και ζωή θα συνεχίζουν να εξελίσσονται για να κάνουν πράξη τους χειρότερους εφιάλτες τους.
Με τους/τις μετανάστες/στριες είμαστε μαζί. Απέλαση σε κάθε ρατσιστή. Κάτω τα ξερά σας από τους μετανάστες μικροπωλητές στην ΑΣΟΕΕ.

ΠΟΡΕΙΑ Τρίτη 6/5/2014

Στην ΑΣΟΕΕ

Στις 18.00

αλληλέγγυοι-ες από τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας